Меню Затваряне

За Николаос Цитиридис – българската стендъп комедия

Николаос Цитиридис е роден в Атина, Гърция през 94-та година.

Задено с майка си, която е българка идва да живее в софия през 1999. Николаос завършва столичното 32-ро СОУ, а след това избира журналистиката като своя професия.

Николаос Цитиридис на сцената на Зала 1 НДК с Комеди Клуб София.

След гимназията той е приет във факултета по журналистика в Софийския Университет, като дори още преди това е водил радио предаване по вече несъществуващото OFFRoad Radio.

През 2014-та година печели наградата „Млад журналист на годината“, става част от кампанията „Журналисти в училище“, която има за цел да запознае гимназисти с професията.

Преди да се срещне с комедията и медиите, Николаос работи като аниматор в детски клуб.

Със стендъп комедията се запознава през 2016-та година, когато се явява на Open Mic в The Comedy Club Sofia (Комеди Клуб София) и печели събитието за аматьори на което Комеди Клуба търси нови таланти. След още няколко изяви на аматьорското шоу, собственикът на клуба, Иван Кирков официално го кани да се включи в ускорената програма на Комеди Клуб София. Николаос става част от клуба и след по-малко от година вече е професионален комедиант на Комеди Клуб София.

Комедиант на Годината – победителите за 2019 – Николаос Цитиридис и Петя Кюпова, заедно с основателя на Комеди Клуб София – Иван Кирков.

През 2019та Николаос става и резидент на Комеди Клуб София, а в края на същата година, печели наградата Комедиант на Годината на Комеди БГ, редом с Петя Кюпова.