Меню Затваряне

Топ 10 Световни Стендъп Комедианти

Стендъп комедията е едно от най-младите изкуства. В своята по-малко от 100 годишна история обаче, стендъпа намира някои от най-великите лица на ентъртеймънта. Тук сме подредили класацията за 10те най-велики стендъп комедианти на всички времена според Комеди Клуб София. Взели сме предвид рекордните шоута на всеки един от комедиантите, както и класации като тази на Ролинг Стоун и тази на Comedy Central 100те най-велики стендъп комедианти на всички времена.

10. Робин Уилиямс

Много от вас познават Робин Уилиямс като изключително успешен актьор. Той обаче започва кариерата си през средата на 70те години в Дъ Комеди Стор Л.А. Там той става пословичен с бързия си хумор и невероятните си имитации на известни личности. Едва след като покорява стендъп комедията, той започва кариера в киното и телевизията. През целия си живот Робин има проблеми с наркотици и алкохол, а накрая слага края му като се самоубива през август 2014та година.

9. Еди Мърфи

Еди Мърфи е считан за един от най-великите стендъп комедианти на всички времена. Той започва кариерата си през 70те години, а през 80те става част от шоуто Saturday Night Live (SNL). Там той добива огромна популярност и се превръща в една от най-големите кино звезди на 80те години. През 2019та той даде заявка, че има шанс да се върне на стендъп комеди сцената и всички негови фенове притаиха дъх в очакване, но към 2021 това все още не се е превърнало в реалност.

8. Луи Си Кей (1967-)

Може би най-големият майстор на стендъп комедия със самоирония и самоунижение. Луи прекрачва границата всеки път когато хване микрофон в ръката си. Започва кариерата си през 90те години, а в края на 2000-те става едно от най-известните имена на stand-up comedy жанра в света. През 2017та преживява скандал за сексуален тормоз в който много от хората в стендъп комедията смятат, че той няма вина. През 2019та година посещава България по покана на продуцента Иван Кирков и Комеди Клуб София. Още за Луи С.К. (Луи Си Кей)

7.