Меню Затваряне

Брайън Кокс – България дати и билети

брайън кокс билети българия

Кой е Проф. Брайън Кокс?

Брайън Кокс (Brian Cox, Браян Кокс) е популярен английски физик, професор по физика във Факултета по физика и астрономия на Манчестърския университет. В България проф. Брайън Кокс е известен със своите теории и открития в областта на елементарните частици.

Вдъхновява се да се занимана с физика на 12 години от книгата на Карл Сейгън „Космос“.

БИЛЕТИ ЗА СЪБИТИЕТО Професор Брайън Кокс на живо в София МОЖЕТЕ ДА КУПИТЕ ОТ ТОЗИ ЛИНК

Научна дейност и ТВ предавания

Бил е клавирист на 2 рок групи през 80-те и 90-те. Докато свири, завършва висшето си образование в областта на физиката в Университета в Манчестър, а след това се ориентира и към изцяло научна дейност.

Брайън Кокс участва в много телевизионни продукиции и води лекции – TED talks, поредици на BBC и собственото му научнопопулярно предаване Чудесата на…, която се излъчва и в България. Гостувал е няколко пъти на американския комедиант Joe Rogan, Jimmy Fallon, Jimmy Kimmel и други.

Браян Кокс (Брайън Кокс или Brian Cox) е един от най-популяраните учени на нашето време. Темите му засягат Черните Дупки, Пътуване до отдалечени звезди, изкуствен интелект и други.

В София, проф. Браян Кокс идва като част от турнето си с лекцията Horizons – Космическа Одисея на 21-ви век, която със специални светлинни ефекти разказва за появата на нашата Вселена, черните дупки и други загадки на Космоса.

Билети за Браян Кокс в София на 5 април 2024.

На нашата страница ще можете да намерите билети за шоуто на Professor Brian Cox, веднага щом станат достъпни.