Меню Затваряне

Stand-up Comedy

Стендъп комедия от България и света – история, комедианти и видео

комеди клуб софия

Stand-up Comedy в България. Български комедианти:

Комеди Клуб София – първият и единствен клуб за стендъп комедия в България. През 2012 г. комедиантът Иван Кирков създава продуцентската компания „Комеди БГ“, с цел да популяризира стендъп комедията в страната. Три години по-късно, през 2015 г., той открива и първият Комеди Клуб в България.

Долу ще откриете видео клипове, резервации, програма и информация за всички български stand-up комедианти.

Днес почти няма млад човек в България, който да не е чувал за Комеди Клуб София и стендъп комедията. Комеди Клуб работи всеки ден от вторник до неделя. Там можете да гледате българските професионални стендъп комедианти.

Български стендъп комедианти – списък на известни стендъп комедианти в България. Комедиантите имат по над 300 stand up comedy шоута.

Програма на Stand up Comedy шоутата в София – шоутата за месеца в Комеди Клуб София и Комеди Клуб Студентски.

Програма на Stand up Comedy шоутата в Пловдив През 2016г., Иван Кирков стартира първия и единствен Комеди Клуб в Пловдив. Оттогава Комеди Клуб Пловдив има две стендъп шоута всяка неделя с едни от най-добрите български стендъп комедианти.

сашо деянски комеди клуб зала 1 ндк
Александър Деянски в Зала 1 на НДК, 2018г.

Програма на Stand up Comedy в цялата страна – Най-добрите стендъп комедианти на Комеди Клуб имат редовни турнета в повечето големи градове в страната. Можете да ги гледате всеки месец във Варна, Стара Загора, Бургас, Русе и много други градове. Надяваме се скоро да посетим и твоя град!

Stand up Comedy от България в Youtube:

Stand up Comedy с Иван Кирков от Комеди Клуб София – шеги за веганите.
Stand up Comedy с Николаос за Феминизма.

Stand-up Comedy. Световноизвестните комедианти

Стендъп комеди жанрът става изключително популярен в САЩ през 70-те години на миналия век, когато Митзи Шор отваря най-прочутия Комеди Клуб в света – The Comedy Store L.A.

Митзи Шор – Кръстницата на stand-up комедията

От редиците на клуба излизат някои от най-великите стендъп комици, сред които са – Джей Лено, Дейвид Летърман, Еди Мърфи, Джим Кери, Робин Уилямс, Розан Бар, Тим Алън и много други.

Джордж Карлин stand-up комедиант

George Carlin – Джордж Карлин

Джордж Карлин е сочен за най-голямата легенда на стендъп жанра. Повечето живи велики комедианти го сочат като техен абсолютен фаворит и инспирация. Най-великото шоу на Карлин се нарича „7 мръсни думи, които не можеш да казваш по телевизията“.

Лени Брус един от първите stand-up комедианти

Lenny Bruce – Лени Брус

Лени Брус е една от легендите на стендъп комедията. Лени е отговорен дори и за поправки в закона за свобода на словото и конституцията в САЩ. Едноименният филм „Lenny“, с участието на Дъстин Хофман, е сред най-великите филми, посветени на жанра.

Дейв Шапел един от най-известните stand-up комедианти

Dave Chappelle – Дейв Шапел

Дейв Шапел е един от най-великите stand up комедианти в света. През 2018г. той спечели Grammy за стендъп комедия.

Louis C.K. – Луи Си Кей

Луи Си Кей е един от най-известните комедианти в момента. Можете да гледате няколко негови спешъла в Netflix. През 2017г. Луи беше обвинен в сексуален тормоз и кариерата му рязко спря. През 2019г. той се завърна на стендъп сцената с ново соло шоу.

луи си кей българия

Видеоклипове на stand-up comedy от САЩ и Великобритания

Dave Chappelle Stand up Comedy
Louis C.K.
George Carlin stand up comedy

Програма stand-up comedy

Резервации stand-up comedy София

Резервации stand-up comedy за цяла България