Меню Затваряне

Лицата на стендъп комедията в България – Ники Банков

стендъп комеди с Ники Банков България

Ники Банков е част от професионалната сцена на стендъпа у нас от почти самото начало. Артистичен е и му личи отдалеч. Още преди да започне да прави стендъп, Ники няколко години се е занимавал с импровизационен театър, както и е участвал в различни реклами и късометражни филми.

Ще го познаете по лъчезарната усмивка и неповториимя хумор.

Може да гледате Ники Банков всяка седмица в The Comedy Club Sofia И The Comedian, а по надолу да прочетете и малко повече за самия него.

Ники, разкажи ни как започна със стендъп комедията.

На един Open Mic, организиран от Иван Кирков и Васил Ножаров. Мисля, че това беше и първият Open Mic, който са правили, малко след като започват съвместна работа.

Кое е водещото чувство, когато правиш нов материал?

Казвам си „Това е уникално, леле ще реват от смях“. После си казвам „Абе, то май не е толкова смешничко“ .  Накрая дори не го правя. Експериментирам, пробвам, трия, пиша.

Малко известен факт е, че ти всъщност знаеш доста езици (6). Какви други скрити таланти имаш?

Покрай езиците се справям добре и с имитация на акценти. Скрити таланти нямам, ако има нещо, гледам да го показвам и не го крия за себе си. Би било доста егоистично.

Коя ти е любимата шега, която казваш на сцената?

Постоянно мисля нови и във всеки един момент се кефя на различни неща. Обаче най много обичам онази за гърците, за това колко са мързеливи. Като човек говорещ гръцки, работещ с гърци, тази шега си ми е много лична.

Малко като на интервю за работа, но как се виждаш след 5 години, когато става въпрос за стендъп?

Не обичам да говоря за бъдещето.

На 1 април ще излезеш на сцената на зала 1 на НДК. Миналата година също беше там. Какво е чувството? Каква е разликата между сцената на The Comedy Club Sofia и НДК?

Тотално различна е сцената, за разлика от Клуба, в първия момент е малко плашещо, но пък усещането да разсмееш 3000 души е несравнимо