Меню Затваряне

Годишните Stand up Comedy награди

Иван Кирков връчва наградите за stand-up comedy и Open Mic

Годишните Stand up Comedy награди се организират от Комеди Клуб София, като събитието получава своя старт през 2014г.. Целта на наградите е да бъдат отличени най-добрите комедианти за годината. Условието за участниците е те да имат повече от 200 представления годишно. Победителите биват определени от журито на Комеди БГ, Комеди Клуб София и Фестивал на Комедията.

Иван Кирков връчва наградата за Комедиант на годината.

Церемонията по връчване на наградата се състои по време на Фестивала на Комедията, който събира едни от най-големите имена в Stand up комедията от България и света като Луи Си Кей, Еди Изард, Джими Кар и други.

На снимката: Луи Си Кей и Иван Кирков

Безспортно най-престижната награда, която може да бъде спечелена е тази за Комедиант на годината. През годините тя бива заслужена от най-големите имена в българския stand up – Иван Кирков, Васил Ножаров, Ники Банков и комедиантът от Комеди Клуб – Филип.

Stand up Comedy награди през 2019г.

2019-та година остава в историята на наградите с нещо невиждано за определянето на Комедиант на годината. Причината е, че не един, а двама комедианти спечелиха престижната титла. Николаос Цитиридис и Петя Кюпова се наредиха заедно след гласуването на журито.

Петя стана първата жена, спечелила авторитетната наградата. Тя също така е и първата жена-комедиант в България.

По-късно същата година Николаос получи възможност да бъде водещ на собствено вечерно шоу по bTV – „Шоуто на Николаос Цитиридис“, където работи и до ден днешен.

Николаос Цитиридис и Петя Кюпова с наградата за Комедиант на годината.

Годишните Stand up Comedy награди за 2021г. ще бъдат организирани, съгласно всички противоепидемични мерки на Фестивала на Комедията. Комеди Клуб ще излъчи номинираните в 3 категории през лятото на 2021 година.

Можете да гледате някои от най-добрите изпълнения на комедиантите в канала на Комеди Клуб в YouTube или в шоуто по повод 14-ти февруари.

Не изпукайте и шоуто на Комеди Клуб по случай 1-ви април, където можете да изберете своя фаворит за спечелването на трофея Комедиант на годината.

Голям смях… без майтап! 🙂