Меню Затваряне

Chris Rock – България

kris rock bulgaria

Крис Рок е един от известните световни комедианти. В България е познат освен като комедиант и като актьор. Рок се изявява и като сценарист, актьор, режисьор и продуцент. Той е роден на 17 февруари 1967 г. 

Първите му стендъп изяви са още през 1984 г. в клубовете на Ню Йорк. 

Saturday Night Live

В стендъп средите той се запознава с Еди Мърфи, който става негов ментор и приятел. Еди Мърфи дори дава малка роля на Крис Рок във филма си Ченгето от Бевърли Хилс 2.

Крис Рок е част от вечертното скеч шоу Saturday Night Live – от 1990 до 1993 г. През 1991 г. издава първият си албум –  Born Suspect, който е записан в Атланта, Джорджия.

Популярност и спешъли

Първият си спешъл за HBO записва през 1994 г., вторият му спешъл за HBO излиза през 1996 г. и превръща Крис Рок в един от най-популярните стендъп комедианти на своето време.

Роли в киното

През същата година печели награда Еми и огромно признание за стендъп кариерата си.
Крис Рок е познат в България не само със стендъп комедията, но и с актьорските си изяви. Сериалът Всички Мразят Крис, по мотиви от детството на Рок в Бруклин, се гледа и до днес. Познат е и то филмите Смъртоносно Оръжие 4, Догма, Бумеранг, What to Expect When You’re Expecting, Най-дългият ярд, Dolemite Is My Name, Дърти Хлапета и др.