Stand up Comedy

Портал за ресурси свързани със стендъп комедията

зала 1 ндк комеди клуб софия 1ви април
Комедиантите на Комеди Клуб на 1ви Април 2018г. в Зала 1 на НДК

Stand up comedy в България на живо:

Комеди Клуб София – Комеди Клуб София е първият и единствен Клуб за стендъп комедия в България. През 2012та година, комедиантът Иван Кирков основава Комеди БГ, с цел да популяризира стендъп комедията в страната. Три години по-късно, през 2015та той открива и първият Комеди Клуб в Страната. Днес почти няма млад човек в страната, който да не е чувал за Комеди Клуб София и стендъп комедията. Комеди Клубът работи всеки ден от вторник до събота. Там можете да гледате почти всички професионални стендъп комедианти в страната.

Български стендъп комедианти – списък на известни стендъп комедианти в България. Комедиантите имат по над 300 stand up comedy шоута.

Програма на Stand up Comedy шоутата в София. Можете да намерите по няколко stand-up comedy шоута всеки ден.

Програма на Stand up Comedy шоутата в Пловдив През 2016та, Иван Кирков стартира първия и единствен Комеди Клуб в Пловдив.

Програма на Stand up Comedy в цялата страна – Най-добрите стендъп комедианти на Комеди Клуба имат редовни турнета в повечето големи градове в страната. Можете да ги гледате всеки месец във Варна, Стара Загора, Бургас, Русе и много други градове. Надяваме се скоро да посетим и твоя град.

Stand up Comedy от България в Youtube:

Stand up Comedy с Иван Кирков от Комеди Клуб София – шеги за веганите.
Stand up Comedy с Филип в Зала 1 НДК
Stand up Comedy с Николаос за Феминизма.

Stand up Comedy – списък на световноизвестните комедианти

George Carlin – Джордж Карлин

Джордж Карлин е сочен за най-голямата легенда на stand up comedy жанра. Повечето живи велики комедианти го сочат като техен абсолютен фаворит и инспирация. Най-великото шоу на Карлин се нарича – 7 мръсни думи, които не можеш да казваш по телевизията.

Lenny Bruce

Лени Брус е една от легендите на стендъп комедията. Лени е отговорен дори и за поправки в закона за свобода на словото и конституцията в САЩ. Едноименният филм – Lenny с участието на Дъстин Хофман е сред най-великите филми посветени на жанра.

Dave Chappelle

Дейв Чапел е един от най-великите stand up comedians в света. През 2018та година той спечели Grammy за стендъп комедия.

Louis C.K.

Луи Си Кей е един от най-известните комедианти в момента. Можете да гледате няколко негови спешъла в Netflix. През 2017та година Луи беше обвинен в сексуален тормоз и кариерата му рязко спря. Очакваме завръщането на един от най-великите живи стендъп комедианти в най-скоро време.

Видеоклипове на stand up comedy от САЩ и Великобритания

Dave Chappelle Stand up Comedy
Louis C.K.
George Carlin stand up comedy