Меню Затваряне

Подкаст

Подкаст

Подкаст (от английски podcast) е толк шоу, предназначено изцяло за интернет. Обикновено има водещ, който говори директно на слушателите или е поканил гост и води разговор с него.

Терминът идва от сливането на думата „iPod“ (устройството за слушане на музика на Apple) и думата „broadcast“ (английската дума за предаване на радио или телевизия).

Използван е за първи път в началото на 2000-те години, а през 2010 набира популярност първо в Америка, а след това и в останалата част от света.

Комеди Клуб София е първият български подкаст, който е все още активен с над 1300 епизода в три поредици към 2022 година.

Тук виж страницата на Комеди Клуб Подкаст – ccp.bg

Известен български подкаст

През 2016 година стендъп комедиантът Иван Кирков създава мрежа от подксти с участието на всички комедианти на Комеди Клуб София. Те са разделени в няколко основни канала и са достъпни в Youtube, Spotify, Soundcloud, iTunes и т.н.

Списък с българските подкасти на Комеди Клуба:

  • Подкаст с Новините на Комеди Клуба
  • Комеди Клуб Подкаст
  • Подкаст за Шоубизнес
  • Лесни Пари

Как да си направя podcast

Да направиш подкаст е лесно. Трудното идва, когато се опиташ да привлечеш слушатели, които да следят редовно епизодите на подкаста.

За да стартираш са ти необходими само микрофон и устройство на което да записваш звука. Можеш да започнеш създаването на подкаста си дори и само с помощта на добър телефон, а след като вече имаш поне малко опит, можеш да пристъпиш към закупуване на техника и оборудване за подкаст.

The Comedy Club Podcast – история

Комедиантът Иван Кирков създава Комеди Клуб Подкаст през 2016та година. До момента в мрежата ни вече има създадени над 1300 епизода с времетраене над 1500 часа. През 2017та, Кирков добавя Новините на Комеди Клуба, където участие вземат Николаос Цитиридис, Ники Банков и Сашо Деянски, а през 2018та дава старт и на Шоубизнес издание (Клюки) на Комеди Клуб София с Цецо, Петя, Боми и Иван.

В подкаста на Комеди Клуба гостуват политици, популярни личности, музиканти, спортисти, мениджъри на големи компании и дори олимпийски медалист.

Рекорден Подкаст на Комеди Клуба

През 2019 г. Комеди Клуб Подкаст поставя рекорд с най-дългото предаване излъчване на живо -30 часа!

Комеди Клуб Подкаст е Подкаст Номер 1 на България

Комеди Клуб Подкаст е Подкаст Номер 1 на България! През 2022 г. Комеди Клуб Подкаст получи наградата на списание Grazia. 6 години и над 1200 епизода след старта си Комеди Клуб Подкаст изгради сплотено общество от фенове. Това е мястото в интерент за свободно изразяване на мнение, много смях и коментари без цензура.

комеди клуб подкаст софия

Комеди Клуб Подкаст Поредици

Освен редовните епизоди на новинарското издание и клюките, едни от най-забавните подкасти са част от поредици, предизвикателства или тематични подкасти.

Иван се запознава с партиите

Една от най-успешните поредици през 2021 г. беше Иван се запознава с партиите. „Иван се запознава с партиите“, която за пръв път в YouTube, показва бъдещите депутати първо като хора, а после като политици.

Дума на годината

Комедиантите и феновете номинират най-култовите и значими думи през годината в България и с гласуване се определя победителят. Виж Дума на годината 2020, 2021, 2022.

дума на годината 2022 българия

Ден за трошене на пари

Денят за трошене на пари е първият чисто български комерсиален празник. Той подпомага икономиката и прави хората щастливи с оферти за страхотни покупки. Това е единственият ден в годината, в който всеки българин може да си купи това, което наистина иска, без угризения. Своеобразният празник е стартиран от Иван Кирков през 2020 година по време на пандемията.

Комеди Клуб Търг

Търгът на Комеди Клуба се провежда рядко, но затова винаги предлага ценни и екзотични артикули и лични вещи на комедиантите. Както при всеки истински търг и тук офертите скачат и трябна да внимаваш, за да не изпуснеш мечтаните предмети.

GOLDEN BALLS – Наградите за Кино, Телевизия и Youtube

Ежегодни награди за най-добър БЪЛГАРСКИ филм, актьор, сериал, клип, предаване и др. Зрителският вот определя победителите.

Български награди за Кино Телевизия и Ютюб

Игри на мемета – Първото Меме Риалити в света

Първото Меме риалити в света стартира през 2022 г. – Гледай Комеди Клуб Подкаст, за да разбереш кой ще стане най-добрият Мемеджия на България!

Дума на Годината в Комеди Клуб Подкаст

Топ Класация на българските подкасти

Комеди Клуб София История и значение