Меню Затваряне

Стендъп комедията идва в Студентски град

stand up comedy студентски град комеди клуб софия стендъп комедия

Комеди Клуб отваря ново заведение в сърцето на Студентски град тази есен. Студентите ще имат възможността да посещават професионални стендъп шоута, както и да се пробват на сцената като аматьори и да тестват таланта си да разсмиват публиката.

От основаването си Комеди БГ се старае да разработва нови начини стендъп комедията да се развива в България. Този тип изкуство е не просто смешки пред публика. Стендъпът има важна роля във формирането на мнения по различни обществени въпроси и лични конфликти и хвърля светлина върху теми, които интригуват всеки млад човек. За разлика от театъра и телевизионните формати, в стендъп комедията няма филтър, а пълна свобода на словото. Това е мястото, където човек е свободен да говори открито и публиката получава автентична гледна точка.

stand-up comedy Bulgaria at the club

Комеди Клуб София е първото място, посветено изцяло на стендъп комедия в България. Той отвори врати зимата на 2015 година с идеята да стане дом на стендъп комедията в столицата. Сцената му е мястото, където от аматьори във вечерите на отворения микрофон до професионални комедианти се развиха най-добрите професионални стендъп артисти у нас. Всеки един от тях е човек, който с равни дози талант, желание за равитие и жажда да споделя с публиката, успява да извади на показ различни общочовешки и социални теми, които обществото има нужда да чуе.

След успеха на първия стендъп клуб, беше логично такъв да отвори и в Пловдив, защото Пловдив вси пак е културната столица на България. Така се появи Комеди Клуб Пловдив и феновете на стендъп комедията в града започнаха да пълнят залата всяка седмица. Разбира се, много от тях се пробваха като комедианти и вече имаме първата жена стендъп комедиант, която от Пловдивската сцена спечели публиката.

Следващото място, което екипът на Комеди Клуб вярва, че има нужда от сцена, която да предоставя пълна свобода на словото, възможност за развитие в стендъп комедията и шоута с качествен хумор, е мястото, в което има най-много млади хора, а именно Студентски град.

Комеди Клуб Студенстски град е мисия, с която са се захванали основните лица на Комеди Клуб, а именно продуцентът и стендъп комедиант Иван Кирков, както и останалите комедианти на Комеди Клуб, които ще организират две професионални шоута и един Open Mic всяка седмица. Те са си поставили за цел не само да предоставят качествен хумор на младежите, а да им дадат възможността да получат различни гледни точки, които подтикват към критична мисъл.

stand up comedy петя кюпова
Петя Кюпова на сцената на Комеди Клуб София

Комеди Клуб Студенстски град се намира на ул. Академик Николай Стоянов 8 и отваря врати на 20ти септември от 20:30ч.