Меню Затваряне

Годишни Комедийни Награди на Комеди Клуб България 2023

годишни комедийни награди

Годишни Комедийни Награди – Комедиант на годината

Всяка година по време на Фестивал на комедията София традиционно награждаваме най-усърдно работилите комедианти с най-високото отличие за българската стендъп комедия – Комедиант на годината.

Церемонията на Наградите на стендъп комедията 2023 ще се проведе на 3 ноември от 20 часа в Пловдив – Дом на културата „Борис Христов“ и е част от програмата на Фестивал на комедията.

Само ден пред голямото шоу в Зала 1 НДК ще отбележим и тази важна традиция.

Вземи билети за Годишни Комедийни Награди ОТ ТУК.

Наградите за стендъп комедия се връчват в няколко категории:

  • Комедиант на годината – Признание за усърдната работа през годината и принос в развитието на българската стендъп комедия.
  • Дебют на годината – Награда за младите комедианити, които са показали развитие през годината и активно са участвали в шоута в страната и Комеди Клубовете.
  • Шега на годината – Категорията, в която избираме най-добрата шега за 2023.

6 от топ комедиантите на България ще излязат на сцената с любимите си шеги, а 1 от тях ще получи отличието Комедиант на Годината и ще отнесе вкъщи купата и 10 000 лева. Сред номинираните са: Петя Кюпова, Христо Радоев, Сашо Деянски, Ники Банков, Васил Ножаров, Емо Йоцов, Мишо Димитров и др.

Комедиант на годината 2022 е Петя Кюпова – първата жена професионален комедиант в България.

petia-kiupova-godishni-komediini-nagradi

История на Наградите за стендъп комедия

Годишните комедийни награди организирани от Комеди Клуб София, Комеди БГ и Фестивал на комедията са първите награди за стендъп комедия в България.

Наградите за стендъп комедия са признание за работата, която са положили комедиантите през годината, както и стимул за всеки нов комедиант да усъвършенства себе си и шегите си непрекъснато.

Първите Награди за стендъп комедия се връчват през 2014 г. Организирани са от компанията за стендъп Комеди БГ и продуцентът и комедиант Иван Кирков. 

Сред комедиантите, които са получили голямата награда са Иван Кирков, Николаос Цитиридис, Васил Ножаров, Ники Банков.

Иван Кирков връчва наградите за stand-up comedy и Open Mic
Награди за стендъп комедия